2008. február 7., csütörtök

Speciális vendég III... (Lita Ford - Kiss Me Deadly, Lita Ford - Hungry)

A blog logójában 4 előadó látható: balról az első a Winger, második pedig a Journey. Most következzék a logó egyetlen hölgytagja, az eredetileg Carmelita Rosanna Ford néven született gitáros hölgy, aki Lita Ford néven vált világhírűvé. 11 évesen kezdett gitározni, majd tagja lett a legendás lány punkcsapatnak a The Runaways-nek. Ezt követően szólókarrierbe kezdett, amely során ő lett a korszak "rockladyje" egykori banda-társa, Joan Jett mellett. Első két lemeze az erősen rockos hangzású Out for Blood és a Dancin' on the Edge nagy siker lett. 1988-as Lita című lemeze az ezelőtt bekövetkezett stílusváltás ellenére a legeslegnagyobb sikert aratta, az USÁban platina lemez státuszt ért el, az új pop-metál megszólalás pont időben jött.

Az 1990-es Stiletto már csökkenő népszerűséget mutat... A nem túl magas, de meglehetősen csinos hölgy rengeteg rockzenei sztárral járt, első férje Chris Holmes (W.A.S.P.) volt 1990 júniustól 1991 júliusig. Partnerei között oylan ismert arcok voltak, mint Nikki Sixx, Joe Lynn Turner, Tony Iommi, Jay Schellen (ex-ASIA), jelenlegi férje Jim Gillette a Nitro tagja.


Lita első gyermeke születése óta visszavonult a "rock-sztárságtól", ennek ellenére rendszeresen jelennek meg lemezei, a legutóbbi például 2006-ban Cream of the Crop címmel

Nincsenek megjegyzések: