2008. május 3., szombat

Kengurusok, hol vagytok most? (Roxus - Where are you Now?, Jonu Roxas - Almost Summer, Jonu Roxas - Eternity)

A naptár 1991-et mutatott, amikor a "talpunk alatt" egy igencsak tehetséges zenekar bontogatta a szárnyait. Ausztráliáról az átlag zenehallgatónak az INXS,a Men at Work, esetleg az AC/DC jutna eszébe (jobb esetben), de egyik emlegetett zenekar sem igazán ennek a blognak az alapanyaga. Azonban a Roxus az volt! A kiváló torkú Jonu Roxas által vezetett csapat sajnos csak egy - egyébként elég sikeres - stúdiólemezt élt meg 1991-ben, Nightstreet címen (a tehetség micsoda elvesztegetése ez, hogy csak egy lemez volt...) érkezzen erről a csodás "Where are You Now?" című ballada:



Sajnos Jonu Roxas (ének) és Dragan Stanić hiába utazott el Hollywoodba, ott új anyagot készítve, 1993-as Almost Summer című kislemezük szinte nyom nélkül tűnt el a süllyesztőben - mi persze így is megemlékezünk róla.



Szerencsére Juno Roxas 1994-es szólólemeze, a Far from Home sikeresebb lett, s mondom ezt úgy is, hogy SOKKAL nagyobb sikert érdemelt volna, mint amit végülis elért... Mert ez utóbbiból kevés jutott sajnos, örök kárpótlásként szóljon most erről az albumról az Eternity.



Legyen még sok-sok Jonu Roxas lemez! Plíííííz!

Nincsenek megjegyzések: