2008. május 25., vasárnap

Vissza a gyökerekhez... (Da Vinci - Looking for Love, Da Vinci - Tarquinia, Da Vinci - Forever in my Heart)

Kedves látogató! Köszönöm, hogy változatlanul betévedsz ide, így most jutalomból bemutatom azt a zenekart, amelyikkel voltaképp indult az egész blog. Az együttes neve Da Vinci (a blogot indító daluk a Call Me A Liar volt). A Da Vincit manapság sokan (magam is) úgy itélik meg, hogy az egyik valaha létezett legjobb, legdallamosabb AOR zenekar volt. A norvég csapat 1988-ban adta ki első lemezét Da Vinci címen, ez minden idők egyik legnagyobb AOR klasszikusa, így három dalt is lejátszunk róla, elsőként a legelső nótát a Looking For Love-ot.



Ezek a frizurák, ezek a dallamok, és a dobos Atlanta Falcons mezben van !!!!!!!!! ... Kéne egy időgép :) S nemcsak emiatt, hanem szólni kéne a srácoknak, hogy két nagylemez NAGYON kevés. Ugyanis mindössze ennyi született ettől a fantasztikus csapattól (szerencsére ügyes internetesek beszerezhetik a soha meg nem jelent The Lost Tracks című demó-gyüjteményt is).
Erre a korszakra igencsak jellemző volt, hogy ezek a csodás AOR zenekarok nemcsak klassz, lendületes nótákat, hanem fantasztikus balladákat is írtak, ennek egy kiváló példája a Tarquinia:



Imádom, főleg az utolsó 30 másodpercet.. s mielőtt jönne az utolsó dal, következzen a zenekar tagjainak névsora, emlékezzünk a zsenikre: Robert Aass (ének), Gunnar Westlie (gitár), Bjorn Boge (basszus), Dag Selboskar (billentyűk), Jasle Maløy (dobok).
Harmadikként akkor hallgassatok/nézetek meg még egy dalt az első lemezről, amelynek címe Forever in my Heart:



A második albumon, a Back in Business-en volt hallható a bejegyzésben említett Call me a Liar, vagy olyan slágerek, mint a Touchdown, vagy a lírai Turn Down the Lights. Harmadik album is készült, de ekkor a zenekar lemezszerződését felmondták - ennek eredménye maradt a The Lost Tracks, amelyből hivatalosan csak egy kislemez jelent meg két dallal, a Ain’t No Goodbyes' / 'Blame It On The Radio párossal. Nagy kár, hogy ennek a fantasztikus zenekarnak csak ennyi jutott... Remélem ez a blogbejegyzés apró igazságot szolgáltat nekik.

Nincsenek megjegyzések: