2008. április 19., szombat

Hol bújkáltatok eddig? (Craaft - Jane, Craaft - I Want to Look in Your Eyes, Craaft - Coming Home)

Akik ismernek és tudják/felfedezték a zenei izlésemet, azok két fontos tényt már bátran állíthatnak rólam: egyrészt úgy gondolom, hogy a rockzenekarok írják a legszebb balladákat (lásd/halld Zenesarok legutóbbi adása), másrészt amit a hangszeres orgazmizálás mellett a legjobban imádok, azok a sokszólamű kórusok. A dallamos rockzenei stílusok ez utóbbiból szerencsére elég sokkal rendelkeznek, mégis meglepő, amikor az ember megismer egy új bandát és olyan kórusokat tolnak a fülébe, hogy a vanília szivárogni kezd belőle: így jártam én a német AOR bandával, a Craaft nevű csapattal is. Egyrészt úgy egy hónapja azt sem tudtam, hogy léteznek, másrészt azóta nagyon soakt hallgatom a fantasztikus dalokat, a hihetetlen kórusokat. Elsőként következzen tehát egy ballada, a Jane a második albumról:


A csapatnak egyébként összesen 3 lemeze jelent meg, a Craaft 1986-ban, a Second Honeymoon 1988-ban és a No Tricks Just Kicks 1991-ben. A Craaft tipikusan az a banda ami miatt rettentő mérges vagyok a mindent elöntő grunge hullámra...Ettől a csapattól még kéne 8-10 lemez. Addig is jöjjön az első lemezről a "szemedbe szeretnék nézni" :)


S hogy a harmadik lemez se maradjon ki a szórásból következzen onnan a Coming Home:



Még annyit elárulnék, hogy az internetnek köszönhetően kiszivárgott az első lemez demo-változata is... igazi gyüjtő keresse meg és a másik hárommal együtt hallgassa rongyosra ezt a kiváló germán bandát.

Nincsenek megjegyzések: