2008. szeptember 8., hétfő

Beau Hill a zseni (HARD - Stay, Winger - Miles Away, Europe - I'll Cry For You,Warrant - Cherry Pie,Ratt - Back for More,Unruly Child - Who Cries Now)

Kedves mindenki! Sajnos eltelt a tábor, most meg szorít a GS lapleadás - az élet nem túl egyszerű errefelé. Azonban történt valami, amit feltétlenül meg kell osszak veletek. van nekem ez a BZ nevű nagyon jó barátom, fogadott brothám, aki mindenféle zenekarokban kamatoztatja a tehetségét. Például egyből itt van Kalapács Józsi HARD nevű bandája, aminek angol változatában Józsi helyett énekel. Azt a zenekart már H.A.R.D.-nak hívják. Ez a H.A.R.D. készített egy Traveler nevű korongot a magyar piacra HARD nóták angol változataiból, íme, itt is van a Stay első klipje... (a címben azért vettem ki a pontokat, hogy elférjek )



S miért pont a Stay? Mert van ez a Beau Hill nevű producer, aki a zenekar MySpace oldalán felfigyelt a srácokra és úgy gondolta ebből valami nemzetközileg is elfogadhatót ki lehet hozni, így aztán elindult egy együttműködés. Én már ismerem a Stay Baeu Hilles változatát...ha a különbséget zongorázni tudnám, én lennék Kocsis Zoltán. Sokkal lazább, könnyedebb, akusztikusabb, AOR-osabb hangzás, szemben a magyar hangmérnökök metálos felfogásával. remélem hamarosan azt a klipet is megmutathatom...

Addig is ismerkedjünk Beau Hill munkásságával. Egy-két klip egy-két ismertebb zenekartól, amit ő "producerkedett" össze...



Ez bizony a Winger volt... S most mindenki kapaszkodjion, mert a dallamos rockzenei világ legjobb nevei közül jön sok :) A teljesség igénye nélkül :)



Sajnos az eredeti klipet az Europe - I'll Cry for you című dalából nem lehetett beilleszteni - szerencsére volt egy "slideshow" verzió is :) No de haladjunk is...

Egy kis koncerthangulat, az előadó a Warrant, a dal címe Cherry Pie... a producer pedig Beau Hill :)



A 80-as évek egyik leginkább alábecsült bandája a RATT, amelynek számtalan lemezét producerelte Beau Hill, az Out of the Cellarból speciel alig 3.7 millió darabot adtak el csak az USÁban...



S bár még rengeteg jó dalt lejátszhatnánk ma, a sort egyelőre az Unruly Child 1992-es, saját nevüket viselő lemezével fejezem be, onnan is egy jó kis lendületes dallal.



Szóval ez a Beau Hill többek között ilyen lemezeket is producerelt (s persze még sokakat másokat), így talán a H.A.R.D. is kap jó esélyt a nemzetközi megszólalásra, amelyre a magyar hangmérnökök valamiért nem képesek... Egy nagy kalappal nekik.

3 megjegyzés:

adeptus írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
adeptus írta...

Kellemes zenék, még ha én az ennél egy fokkal keményebbeket is kedvelem.
Az I'll Cry for You-nak az akusztikus verzióját ismertem meg előbb, az most is jobban tetszik.

A Wingertől a Pull kamaszkorom egyik nagy kedvence volt, de ahogy a magnókazettán lévő anyagaim nagy része, az is feledésbe merült.

Gyu írta...

Kár ezeket a zenéket elfeledni - én is hallgatok keményebbet, de nekem ez az igazi "szerelem"