2008. szeptember 11., csütörtök

Új Rata Blanca!!!! (RB-Talisman,RB-El Reino Olvidado,RB-El Circulo de fuego,RB-Si eres hijo del Rock,RB-Un Dia Mas, Un Dia Menos)

Akik ismernek, sok hobbimról tudnak - tudják, hogy imádom a spanyol nyelvet, a spanyol nyelvű rockzenét. Sajnos a világnak azon a felén inkább más stílusok a dominánsak, de szerencsére a legeurópaibb dél-Amerikában sok jó banda van, közöttük is nagy kedvencem a Rata Blanca. Tudom, tudom, egyszer már volt velük "műsor", ámde itt az aktualitás, az új lemez, amelynek címe "El Reino Olvidado", azaz az Elfelejtett Királyság. Ismét lesznek csodás szerelmes dalok, ahogy fantasy ihletésű nóták is. Ezúton üzenek is, annak, akit érint:

"Si al final esta vida es un sueño
sólo sé que a tu lado me quiero despertar
amanecer una vez más"

Következzék a csodás Talisman:



A lemez hangvételét leginkább meghatározó elemek a 80-as évek Hard Rock muzsikájából érkeznek, onnan is legfőképp a Rainbow nevű elképesztően zseniális banda örökségéből, erre jó példa a címadó El Reino Olvidadó, amelyben azért ott prüntyögnek a Hammondok is, ahogy kell.



Folytatódjék akkor a rákenroll, amit Buenos Airesben is kiválóan nyomnak, Adrian Barilari változatlanul elképesztően jó hangú, a többiek pedig igazi rock-hősök. Akkor is imádnám a vokált, ha egy szót nem értenék spanyolul, ez az énekes ugyanis világszínvonalú, és csak borzongok tőle, annyira tetszik... szerencsére értem a dalszöveget :)

El Circulo de fuego (A Tűzkör)



És és és méééég rákenrolll..hammondok, Rainbow, Deep Purple, Whitesnake....ja nem is, hanem Rata Blanca 2008-ból és a zseniális Adrian Barilari :) És persze mindenkihez illő dalcím: Si eres hijo del Rock - Ha a Rock fia vagy.... én tutira :)



A végére jöjjön egy szép dal, ugyanis nem elég, hogy a hard'n'heavy zenekarok írják a legszebb balladákat, ha az a banda mellesleg latin... Küldöm ezt a dalt annak, akit ma ismertem meg :) - Un Dia Mas, Un Dia Menos - Egy nappal több, egy nappal kevesebb.



A világ legjobb spanyol nyelvű rockbandája, hölgyeim és uraim... Rata Blanca!

3 megjegyzés:

adeptus írta...

Tényleg kellemes, nosztalgikus hangulatú zene volt. De azért a kedvenc spanyol nyelvű bandám a Mägo de Oz maradt. :)

Gyu írta...

Hallottad már tőlük a Boney M zenekar Belfast című dalának feldolgozását? Na az üt. A Mago totál más zenét játszik, az inkább ilyen kelta folk-metál vagy mi a szösz, de imádnivalóak :)

adeptus írta...

Hallottam, hát tényleg nem semmi. :) Csak az a baj, hogy olyan gyakran adják ki a lemezeket, hogy nem lehet követni.